Да бъдат блокирани наличните в страната количества от ваксината срещу COVID-19 с

...
Да бъдат блокирани наличните в страната количества от ваксината срещу COVID-19 с
Коментари Харесай

Богдан Кирилов издаде заповед за спиране използването на AstraZeneca

Да бъдат блокирани наличните в страната количества от имунизацията против   COVID-19   с производител AstraZeneca. Това разпореди изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите маг.-фарм. Богдан Кирилов със своя заповед, издадена през днешния ден, 12 март.

Заповедта е по отношение на получена информация, в интервала 8-12 март т. година, за настъпили неприемливи нежелани лекарствени реакции при вярна приложимост на имунизацията и почналата в тази връзка инспекция на Европейската организация по медикаментите /ЕМА/. Основание за заповедта е и сигнал от РЗИ-Пловдив от през днешния ден, 12 март, за сериозна нежелана лекарствена реакция след приложение на имунизацията от през вчерашния ден, 11 март.

Ваксините ще останат блокирани до определяне на събитията и приемане на рекомендации от Комитета за лекарствена сигурност към ЕМА.

В период до 24 часа AstraZeneca - България и „ БулБио - НЦЗПБ “ посредством районните здравни инспекции в страната би трябвало да разпоредят на всички лица, на които са доставени количества от имунизацията, да преустановят използването ѝ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР